Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

«Δεν αντέχουν άλλες θυσίες και βάρη οι Έλληνες»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με την πολιτική των συνεχών θυσιών. Οι θυσίες είναι βαθιές και οδήγησαν στην καταβαράθρωση της εσωτερικής ζήτησης και σε ισχυρές περικοπές της οικονομικής δραστηριότητας. Σήμερα το βάρος που αναλογεί στον μέσο Έλληνα και η μείωση εισοδήματός του είναι διπλάσια σε σχέση με τις θυσίες του μέσου Πορτογάλου και τριπλάσια σε σχέση με τον μέσο Ισπανό»...

Εξόχως αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ από το βήμα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Μίλησε για όλα, δεν δίστασε να διερωτηθεί δημοσίως ποιός θα μπορούσε να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα, υπό το καθεστώς αβεβαιότητας αναφορικά με τον εάν η χώρα θα συνεχίσει να είναι μέλος του ευρώ στο προσεχές διάστημα, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του πως τελικώς το θέμα του PSI «θα επιλυθεί, αν όχι τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες»...

Ο κύριος Ράιχενμπαχ δήλωσε πως το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα αλλά και ο κομβικός παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι η επίλυση του προβλήματος ρευστότητας, κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει «μόλις ολοκληρωθεί το PSI και το νέο Μνημόνιο, και μόλις προχωρήσει η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Ο ίδιος τόνισε ότι έργο της Task Force είναι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και οι αλλαγές στη φορολογία, για τις οποίες η Ομάδα Δράσης προχωρά σε συνεργασία τόσο με τις ελληνικές αρχές και τους κοινωνικούς εταίρους, όσο και με το ΔΝΤ.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου