Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κρήτη: Ο σεισμός έφερε πανικό και μικροτραυματισμούς

Συνεχείς μετασεισμοί, από 2,2 έως 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφονται μετά τον σεισμό των 5,2 που σημειώθηκε στις 3:33 το πρωί στο ίδιο επίκεντρο με τον χθεσινό σεισμό, 71 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και 46 νοτιοδυτικά της Σαντορίνης...

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν ανησυχήσει, από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι επιμένουν ότι οι ''δίδυμοι'' σεισμοί δεν έχουν σχέση με τις δονήσεις που έχουν προκληθεί τελευταία στην περιοχή της Σαντορίνης, τονίζοντας παράλληλα ότι παρακολουθούν, εξετάζουν και καταγράφουν το φαινόμενο. Τονίζουν δε, ότι και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε σεισμούς που δίνουν από το ίδιο εστιακό κέντρο σχεδόν ίδια μεγέθη και προσθέτουν ότι χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός.

Στο πρωινό σεισμό αποδίδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και δύο περιστατικά με μικροτραυματισμούς, λόγω πανικού. Στο Τυμπάκι Ηρακλείου, μια 65χρονη γυναίκα στην προσπάθειά της να βγει από το σπίτι της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες, όπως επίσης και στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου ένας 34χρονος έπεσε από το κρεβάτι του και χτύπησε ελαφρά.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου