Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Όχι» Καρατζαφέρη στην συνυπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης

Την πρόθεσή του να μην υπογράψει τη νέα δανειακή, όπως προστάζει η τρόικα, δήλωσε στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι αυτό πρέπει να το κάνει μόνον ο πρωθυπουργός και οι εταίροι μας να δεχτούν από τους πολιτικούς αρχηγούς το λόγο της πολιτικής τους τιμής...


Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. προς τον πρωθυπουργό, στην οποία όμως απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος λόγω των κρίσιμων συναντήσεων του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πρέπει να υπογραφεί αυτή η δανειακή σύμβαση από τον πρωθυπουργό, γιατί « γι’ αυτό που λέει η τρόικα για συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, θα βρουν αντιστάσεις, μόνο και μόνο για λόγους αρχής. Εμείς θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής αυτό που δεσμευόμαστε αλλά υπογραφή ευτελισμού μην περιμένουν κάποιοι».

Αναφερόμενος στο PSI ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. το χαρακτήρισε ως «μία εξαιρετική ευκαιρία», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν τελευταία στιγμή παρενέργειες που θα μπορούσε να το τινάξουν στον αέρα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία διαπραγμάτευση που «δεν είναι περίπατος αλλά σκληρή προσπάθεια για να απαλείψουμε κάποιους σκληρούς και δεσμευτικούς όρους».

Ερμηνεύοντας πάντως τη στάση των ευρωπαίων εταίρων μας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι μας τιμωρούν για να δείξουν και στους άλλους ευρωπαίους τι πρόκειται να πάθουν αν πράξουν ανάλογα με την Ελλάδα και διεμήνυσε: «θα υποχωρήσουμε σε όλα όμως με τίποτε στην εθνική υπερηφάνεια».

«Είμαι πρόθυμος να δώσω μάχη για να είμαστε εταίροι της Ευρώπης, αλλά όχι δούλοι της» σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάγκαλος: Η οικονομία δεν είναι νεκρή

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στα περί τιμωρίας της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, διεμήνυσε ότι «αντικείμενο σωφρονισμού δεν πρόκειται να γίνουμε» ενώ αναφερόμενος στους πολίτες που ρωτάνε πότε θα δούνε «φως» είπε ότι στο ερώτημα αυτό δεν θα μπορέσει να δοθεί έντιμη απάντηση «αν δεν υπογραφούν οι συμφωνίες για το PSI και τη δανεική σύμβαση που θα προδιαγράψει την πορεία της χώρας έως 2015 και θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο σταθερότητας».

Πάντως, ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι «παρά τις συνθήκες που επικρατούν δεν είναι νεκρή η ελληνική οικονομία καθώς υπάρχουν άνθρωποι επιχειρηματίες που εφευρίσκουν, επενδύουν, εξάγουν και υπάρχουν τομείς που εμφανίζουν ένα δυναμισμό».
Πηνελόπη Γκάλιου
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου