Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οσμή σκανδάλου στο “Μακεδονία Παλάς”

Ποια είναι η σχέση του Νίκου Σηφουνάκη με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη λίγο – πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Ο υπουργός είναι παντρεμένος με την Μαρί Δασκαλαντωνάκη. Αυτό κρατήστε το και πάμε στο άλλο θέμα.
Στο πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση, υπάρχει διάταξη η οποία προβλέπει ότι αν ένα ακίνητο που ανήκει σε Ταμείο ή ΝΠΔΔ, μείνει για κάποιο λόγο ξενοίκιαστο, μπορεί να μισθωθεί για ένα χρόνο το ανώτερο, με μηδενικό ή συμβολικό τίμημα...
Κι αυτό μέχρι ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε διαγωνισμό εξεύρεσης νέου μισθωτή. Μπορούν δηλαδή ακίνητα των ταμείων να ενοικιάζονται και να τα εκμεταλλεύεται κανείς για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να πληρώνει νοίκι.
Πάμε λοιπόν στο Μακεδονία Παλλάς, το οποίο ανήκει στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και το οποίο εδώ και χρόνια μισθώνεται από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη με ετήσιο ενοίκιο 3.6 εκατ. ευρώ. Πριν τα Χριστούγεννα ο όμιλος σήκωσε τα χέρια ψηλά, είπε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει,  η μείωση του τζίρου ξεπέρασε το 40% και ως εκ τούτου σταματά η λειτουργία του.
Βγήκε τόσο ο διοικητής του ΙΚΑ και βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ρ. Σπυρόπουλος και είπε ότι θα προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισμό, Υπήρξαν δε και φήμες ότι ενδιαφέρονται Τούρκοι για το ξενοδοχείο.
Ξαφνικά μέσα στις γιορτές μαθαίνουμε ότι υπήρξε συμφωνία με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, να συνεχίσει να λειτουργεί το ξενοδοχείο έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2012 με συμβολικό ενοίκιο €5.000 τον μήνα. Μέχρι τότε το ΙΚΑ θα ξεκινήσει διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση νέου ενοικιαστή. Το ΙΚΑ διατηρεί τη δυνατότητα να παρατείνει τη νέα σύμβαση κατά τρεις μήνες.
Προβλέπεται, επίσης, η επαναπρόσληψη του 95% των πρώην εργαζομένων (το ποσοστό εκτιμάται ότι θα φτάσει το 98%) και ειδικότερα όσων οι συμβάσεις ήταν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου του 2011, σε διάστημα 45 ημερών από την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται ότι όλα τα κέρδη από τη λειτουργία του ξενοδοχείου στο διάστημα αυτό θα περιέρχονται στο ΙΚΑ. Ποια κέρδη δηλαδή που η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη έχει βουλιάξει και το ξενοδοχείο έχει ζημιές. Αυτή η συμφωνία προέκυψε πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά και ξαφνικά διαβάζουμε στο πολυνομοσχέδιο τη διάταξη για το συμβολικό ή μηδενικό τίμημα.
Εκεί που το ΙΚΑ έπαιρνε ενοίκιο 3,6 εκατ. ευρώ θα παίρνει για ένα χρόνο 5.000 ευρώ το μήνα και τα κέρδη αν υπάρξουν. Φοβερή συμφωνία δηλαδή που ίσως θα μπορούσε να ελεγχθεί από εισαγγελέα.
Το συμπέρασμα είναι λοιπόν: Η γυναίκα του υπουργού πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου