Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τα «αυτιά» του Καραμπέρη στη Δικαιοσύνη

Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Καλοκαίρι 2011. Θεσσαλονίκη. Ενώ η προανάκριση για την εξάρθρωση της Camorra της Βορείου Ελλάδος είναι σε εξέλιξη, τα «μεγάλα κεφάλια» του κυκλώματος τα λούζει κρύος ιδρώτας. Πληροφορούνται ότι το Τμήμα Εκβιαστών...
είναι στα ίχνη τους και ότι μέσω εισαγγελίας έχει εκδοθεί βούλευμα για την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Η πληροφορία διοχετεύεται πρώτα στον «πατερούλη», Μάρκο Καραμπέρη. Εκείνος, με τη σειρά του, πληροφορεί και τα υπόλοιπα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης.

Οι Δημήτρης Λαμπάκης και Κωνσταντίνος Μελέτης μένουν έκπληκτοι από τα νέα. Κινούν γη και ουρανό, προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και να προετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν δυσκολεύονται να βρουν συνεργάτες. Απευθύνονται σε πρόσωπα του θεσμικού υποκόσμου. Άτομα του νομικού κόσμου που έχουν «άκρες» στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το χρήμα διαφεντεύει τα πάντα, όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται από τους διαλόγους που αποκαλύπτει η zougla.gr. Πρωταγωνιστούν δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και ανώτατοι τραπεζίτες. Απολαύστε τη δράση τους, όπως καταγράφηκε από τον κοριό της Ε.Υ.Π..

Ο δικηγόρος και ο δικαστικός υπάλληλος
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνομιλίες με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Σταμπούλη, στον οποίο απευθύνονται οι Δημήτρης Λαμπάκης και Δημήτρης Λογοθέτης, με σκοπό να τους προμηθεύσει το απόρρητο βούλευμα.
Τον λόγο πρώτα παίρνει ο Λαμπάκης, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Σταμπούλη, του εκφράζει την έντονη ανησυχία του σχετικά με την ύπαρξη του εν λόγω βουλεύματος και τον ρωτάει αν έχει κάποια «πηγή» που να εργάζεται στο δικαστήριο. Αναφέρει:
-«Θέλω να σε μιλήσω λίγο. Είναι πολύ σοβαρό. Στα βουλεύματα μέσα έχεις άνθρωπο;», «Αφορά εμένα και την οικογένειά μου. Ναι. Πάρε να σε πει ο Δημήτρης λίγο, να σου εξηγήσει λίγο ο Λογοθέτης ο φίλος μου ξέρεις».
Στο σημείο αυτό, το τηλέφωνο το παίρνει ο Λογοθέτης, όπου αρχίζει να εξηγεί περί τίνος πρόκειται:
-«Λοιπόν, μας πήραν τηλέφωνο και είπανε ότι έχει βγει ένα βούλευμα. Το υπ’ αριθμό 807, το οποίο αφορά την αυτοκτονία του Λεωνίδα του Μαργιώλη, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της θάλασσας το εστιατόριο. Ναι. Λοιπόν, αυτό το βούλευμα αναφέρει μέσα, εεε, δίνεται η εντολή στις Αρχές να ελέγξουν τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα για τα ονόματα του Μάρκου, του Τάκη, της Λακόρτε, του Ηλία, της Άννας και κάποιων άλλων. Το βούλευμα, την εισαγγελικά αυτή παραγγελία, πώς μπορεί να τη βρει κάποιος;».
Ο Σταμπούλης απαντάει ότι γνωρίζει υπάλληλο των δικαστηρίων, ο οποίος μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου του βουλεύματος και να τους δώσει πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο αυτού. Λέει:
«Μες στα βουλεύματα έχουμε αλλά δεν... θα βρούμε την άκρη όμως, αρκεί να μην είναι σε άδεια ο άνθρωπός μου τώρα, γιατί αυτές τις μέρες, ξέρεις όλοι λείπουν με άδειες. Να είναι βούλευμα, το βούλευμα βγαίνει μετά από προανάκριση ή από κύρια ανάκριση… Θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή αύριο μήπως και μπορέσουμε να λάβουμε γνώση».
Στη συνέχεια, το τηλέφωνο το ξαναπαίρνει ο Λαμπάκης, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Σταμπούλη αναφέρει: «Τέλος πάντων. Και να ψάξουν, για αυτό το θέμα δεν θα ψάξουν μόνο;», «όχι για τις κινήσεις που έχω εγώ μέσα μπες βγες», «στο κάτω-κάτω έχω τριακόσιες χιλιάδες δανεικά, πήρα απ’ του Ηλία… απ’ τον φίλο μου τον Λογοθέτη».
Τέλος, ο δικηγόρος -σαν καλός συνεργάτης- προθυμοποιείται να τον συνδράμει, ώστε να αιτιολογήσει τις τραπεζικές του κινήσεις, λέγοντάς του: «Όχι αγόρι μου και από μένα δεν πήρες;».
Ο «Χριστόφορος»
Την ίδια χρονική περίοδο, ο Κωνσταντίνος Μελέτης ενημερώνεται από κάποιον Χριστόφορο, ανώτερο στέλεχος τράπεζας, για το περιεχόμενο του μυστικού βουλεύματος. 
Στο τηλεφώνημα που καταγράφεται από την Ε.Υ.Π. ο Χριστόφορος αναφέρει στον Μελέτη ότι τον παίρνει από άλλο κινητό, για να μην έχουν… τίποτα απρόοπτα.
Στη συνέχεια του αναφέρει: «Και έβγαλαν ένα βούλευμα αυτοί, αυτοί βρήκανε ονόματα και αυτά, και έχουνε μπλέξει τώρα και τον Μάρκο (Καραμπέρη) και εν τω μεταξύ ο Μάρκος όντως δεν έχει καμιά δουλειά τώρα ας πούμε με τις τράπεζες».
Ο Μελέτης, από την πλευρά του, ρωτάει αν εμπλέκεται και το δικό του όνομα: «Και το δικό μου είναι;». Ο Χριστόφορος, όπως φαίνεται, είναι καλά πληροφορημένος για το περιεχόμενο του βουλεύματος, του αποκαλύπτει τα ονόματα που εμπλέκονται:
«Είναι μέσα, απλώς στο λέω πληροφοριακά, είναι μέσα του Μάρκου (Καραμπέρη), το δικό σου, του Πολυμέρη, μια Πανταζή Φωτεινή, ποια είναι αυτή δεν ξέρω», για να του απαντήσει ο Μελέτης «Πανταζή Φωτεινή, η γυναίκα του αδελφού μου είναι».

Ο «πληροφοριοδότης» συνεχίζει: «Του Καραμπέρη ο κουμπάρος ο Λαμπάκης, η γυναίκα του… η Λακόρτε, δεν ξέρω ποια είναι, μια πρώην γυναίκα του».

Επιπλέον ενημερώνει τον Μελέτη ότι υπάρχουν δύο με το επίθετο Μελέτης μέσα στο βούλευμα, εννοούσε τον αδελφό του Κωνσταντίνου, Μελέτη Αλέξανδρο «Απλώς να ξέρεις είναι το όνομα το δικό σου, δύο ονόματα, δηλαδή το επίθετο σου μαζί… Κώστας και ένα άλλο…» ακούγεται να λέει και καταλήγει: «Να ξέρεις, απ’ αυτά που ακούω τώρα είναι ότι των εκβιαστών έστειλε στις τράπεζες το βούλευμα».
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου