Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το παρασκήνιο της σύλληψης Φυντανίδη

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Όλο και περισσότεροι «επώνυμοι» από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και από εκείνο των media επισκέπτονται τον τελευταίο καιρό τα κτήρια της οδού Ευελπίδων συνοδευόμενοι από άντρες της αστυνομίας προκειμένου να λογοδοτήσουν για ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο...

Τελευταίος «επισκέπτης» ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και επί χρόνια  διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος βρέθηκε να έχει υπέρογκες ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο.
Στο άκουσμα της σύλληψης του έμπειρου δημοσιογράφου αρκετοί «πάγωσαν». Για πολλούς, γνωρίζοντες το ήθος του κ. Φυντανίδη, αποτέλεσε έκπληξη η «ανικανότητα» ή «απροθυμία» να φανεί συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στο Κράτος. Τι συνέβη και ο πάλαι ποτέ «τιμονιέρης» της «Ελευθεροτυπίας» είχε την ίδια τύχη με τη γυναίκα που έμελλε να τον εκδιώξει από το επαγγελματικό «σπίτι» του, την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου η οποία είχε, επίσης, οδηγηθεί –για άλλο λόγο- σιδηροδέσμια στην Ευελπίδων; 
Η zougla.gr παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο πίσω από τη σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου, η οποία διαδόθηκε με ταχύτητα-ρεκόρ μέσα από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Τα χρέη 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η ηλεκτρονική εφημερίδα, ο δημοσιογράφος χρωστάει στο Δημόσιο ποσό που αγγίζει τις 135.989 ευρώ. Πρόκειται για την αρχική οφειλή συν τις προσαυξήσεις που βαραίνουν την εταιρεία «Σ. Φυντανίδης και Σια Ε.Ε.».  
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2011, μετά την αίτηση ποινικής δίωξης που απέστειλε η Δ.Ο.Υ. Ψυχικού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Στην αίτηση αναφέρεται ότι η υπηρεσία έχει βεβαιώσει σε βάρος του κ. Φυντανίδη, διάφορα χρέη υπέρ του Δημοσίου, τα οποία με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις τους ανέρχονται στο ποσό των 134.741 ευρώ.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο δημοσιογράφος είχε ειδοποιηθεί από την υπηρεσία σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του, ωστόσο δεν φρόντισε να προβεί στην τακτοποίηση των οφειλών του. Αυτό, βέβαια, προκαλεί αρκετά ερωτηματικά… 
Μάλιστα, σημειώνεται ότι για τον κ. Φυντανίδη είχε υποβληθεί και άλλη αίτηση η οποία αφορούσε την καθυστέρηση καταβολής άλλων χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ποσού ύψους 27.559 ευρώ. 
Δείτε τον πίνακα των χρεών



Η σύλληψη 
Η σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου έλαβε χώρα την Τρίτη, στις 12:30 το μεσημέρι, από άνδρες του 1ου τμήματος της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων. 
Ο κ. Φυντανίδης βαρύνεται με την κατηγορία της «μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο» ενώ οδηγήθηκε την Τετάρτη να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Η υπόθεσή του, ωστόσο, πήρε αναβολή…  
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου