Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απάτη δια… τηλεφώνου με θύμα ιερέα στην Κοζάνη!

Με το όνειρο του… εφάπαξ ζούσε ένας 73χρονος συνταξιούχος ιερέας στην Κοζάνη, αλλά κατέληξε να βλέπει… εφιάλτες εξαιτίας ενός απατεώνα από τους πολλούς που εξαπατούν ιερωμένους σε όλη την Ελλάδα! Όχι μόνο δεν πήρε τα χρήματα που ήλπιζε, αλλά αντίθετα έδωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον δράστη που επικοινωνούσε μαζί του… τηλεφωνικώς!
Ο άγνωστος άνδρας που ισχυριζόταν ότι ήταν υπάλληλος του ασφαλιστικού φορέα στον οποίο ανήκε το θύμα, τηλεφώνησε στον 73χρονο και άρχισε να του μιλάει για την εφάπαξ αποζημίωσή του που ως τώρα δεν έχει εισπράξει. Έδειχνε να γνωρίζει λεπτομέρειες κι έτσι ο ανυποψίαστος συνταξιούχος παπάς πείστηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες του.

Μετά από τέσσερις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην αρχή της εβδομάδας, ο άτυχος ηλικιωμένος κατέθεσε συνολικά 17.231 ευρώ σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς τραπεζών που του έδινε ο άγνωστος συνομιλητής. Όταν εκείνος διέκοψε ξαφνικά κάθε επικοινωνία, ο ιερέας κατάλαβε ότι τον είχε εξαπατήσει και κατέφυγε στην Ασφάλεια Κοζάνης που ερευνά για τον εντοπισμό του απατεώνα.

Στο πανεπιστήμιο της πόλης Βαχένινχεν στην Ολλανδία ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του ένας 23χρονος φοιτητής και αναζητούσε μέσω Ίντερνετ αγγελίες για να νοικιάσει σπίτι. Όμως, έπεσε θύμα ενός «αετονύχη» που είχε αναρτήσει αγγελία για την ενοικίαση σπιτιού σε μια ιστοσελίδα. 

Οι συνομιλίες τους κράτησαν από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 13 Δεκεμβρίου και ο απατεώνας, ένας 56χρονος Αυστραλός, κατάφερε να πείσει τον νεαρό Έλληνα να του στείλει ως προκαταβολή 627 ευρώ! Όταν, όμως, ο φοιτητής πήγε να βρει το σπίτι, διαπίστωσε ότι δεν… νοικιαζόταν και κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια Βόλου, αστυνομικοί της οποίας ερευνούν για να εντοπίσουν τον δράστη.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου