Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Γιάννενα: Ο Δήμος ζητάει ξανά τα Λιθαρίτσια

Το πάρκο στα Λιθαρίτσια θέλει να… ξαναπάρει ο δήμος Ιωαννιτών, καθώς η σύμβαση των 25 χρόνων που είχε υπογράψει με τα Τουριστικά Ακίνητα, έληξε το 2011. Το θέμα πάντως είναι περισσότερο τυπικό, καθώς... πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο και πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί ζήτημα μη παραχώρησής του, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος ετοιμάζει και τη μελέτη ανάπλασης του πάρκου.

Αυτή, αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο δίμηνο και περιλαμβάνει αρκετές παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων το «χαμήλωμα» του ενός διαζώματος του πάρκινγκ και τη δημιουργία μονοπατιού-πεζοδρόμου που θα περνάει δίπλα από το Πνευματικό κέντρο, από την πλευρά του κτιρίου που στεγάζει τις σχολές χορού και θα καταλήγει πίσω, στην οδό Μετσόβου. Αυτές οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο σχέδιο ενοποίησης της πάνω πλατείας με την κάτω και με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν έναν «περιπατητικό άξονα» μέσα σε ένα μεγάλο πάρκο, που θα φτάνει μέχρι το παραλίμνιο.
Για να γίνουν αυτά, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου από την οποία ζήτησε την παράταση παραχώρησης της έκτασης στα Λιθαρίτσια, ώστε να έχει και «έδαφος» η μελέτη. Στο μεταξύ, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κατέθεσε αίτημα προς την Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων, ώστε να περάσουν τα ακίνητά της στους Δήμους και όχι στις περιφέρειες. Στο αίτημα περιλαμβάνεται το «Ξενία» της Άρτας, όχι όμως τα Λιθαρίτσια. Αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, πριν από λίγο καιρό στη Βουλή, φέρνοντας μάλιστα ως επιχείρημα το δημοτικό πάρκινγκ στα Γιάννενα.
agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου