Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση του γ.γ. της ΓΣΕΕ στον Πρωθυπουργό

Δριμύτατη επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νικ. Κιουτσούκης, κατηγορώντας τον, με αφορμή τις παρεμβάσεις του στα εργασιακά, ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ των δανειστών. «Αποδοχή των προτάσεων της τρόικας ισοδυναμεί με οριστική καταδίκη», υπογραμμίζει και ζητεί να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων. Ο κ. Κιουτσούκης καλεί τον Πρωθυπουργό να ορθώσει ανάστημα και ανάχωμα στην πρακτική του ΔΝΤ διαφορετικά να παραιτηθεί...


Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΓΣΕΕ, ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει κάθε μέρα με τις πράξεις του ότι εξυπηρετεί τους τραπεζίτες δανειστές και δεν υπηρετεί το ρόλο που του έχει ανατεθεί από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Τον κατηγορεί μάλιστα ότι επιδιώκει το ξεπούλημα της χώρας, ενώ όπως επισημαίνει, «κάθε παρέμβασή του στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η προσπάθεια για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, γίνεται για να "ψωνίσουν" φθηνά οι αεριτζήδες τοκογλύφοι όχι μόνο τις ελληνικές επιχειρήσεις και το δημόσιο πλούτο, αλλά και το εργατικό δυναμικό».

«Οι προκλητικές δηλώσεις του ιδίου και του κυβερνητικού εκπροσώπου και η αλαζονική αντιμετώπιση του αποτελέσματος του κοινωνικού διαλόγου, δείχνει ότι οι κύριοι αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία», υποστηρίζει ο κ. Κιουτσούκης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν δηλώσει ότι θα σεβαστούν την απόφαση των κοινωνικών εταίρων και ότι δεν θα συνηγορήσουν σε συνταγματικές εκτροπές.

«Ο δοτός Πρωθυπουργός και ο διορισμένος Κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις και τις θέσεις αυτές, να αντιληφθούν ότι ο ίσκιος τους δεν είναι το μπόι τους και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με το σύνδρομο του ναρκομανή που ψάχνει τη δόση του», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο γ.γ. της Συνομοσπονδίας, προειδοποιώντας ότι «ενδεχόμενη αποδοχή εκ μέρους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση των προτάσεων της τρόικας, οι οποίες αποδείχτηκαν μέχρι σήμερα καταστροφικές, θα ισοδυναμούσε με την οριστική καταδίκη των Ελλήνων, αλλά και την οριστική καταδίκη του πολιτικού συστήματος».

«Ας σταματήσουν επιτέλους να απειλούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και ας ορθώσουν -εάν μπορούν- ανάστημα και ανάχωμα στην πάγια πρακτική του ΔΝΤ το οποίο απέτυχε σε όποια χώρα και αν "εισέβαλε". Εάν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων και της Ελλάδας ας παραιτηθούν. Έχουμε χορτάσει από πολιτικούς νάνους», κατέληξε στην «πύρινη» δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου