Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σε απολογία ο γιατρός που ζήτησε φακελάκι….

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Epiruspost.gr για τα φακελάκια που πάνε κι έρχονται.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ασθενούς που προκειμένου να υποκύψει στον ιατρικό εκβιασμό και να δώσει φακελάκι ώστε να χειρουργηθεί προτίμησε να φύγει από τη Γυναικολογική Κλινική όπου νοσηλεύονταν...

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην περίπτωση αυτή αντιδρά άμεσα. Ελπίζουμε η αντίδραση αυτή να είναι και αποτελεσματική. Στη γραπτή της απάντηση προς το Epiruspost.gr υπογραμμίζει ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο συγκεκριμένος γιατρός έχει κληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε απολογία την ερχόμενη Δευτέρα.
Στην επιστολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου σημειώνεται:
«Απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμά σας, με τίτλο « « Φακελάκια » κάτω από τη μύτη της Διοίκησης», σας γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση  ενημερώθηκε σχετικά με το αναφερόμενο περιστατικό και θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες  γι΄αυτό, όπως πράττει άλλωστε και σε κάθε περίπτωση καταγγελλόμενου παρόμοιου ή άλλου περιστατικού, το οποίο προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μειώνει το κύρος του Νοσοκομείου μας».
 ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
- Ασθενής προτίμησε να φύγει από το Νοσοκομείο αντί να υποκύψει στον εκβιασμό του γιατρού
Είναι γνωστό σε όλους ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα. Και σαν να μην έφταναν αυτά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις λειτουργών της υγείας, που φροντίζουν να την κάνουν ακόμη χειρότερη. Να προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να απαξιώνουν το λειτούργημά τους και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου.
Το φακελάκι, στο χώρο της υγείας, είναι συνυφασμένο με την εξυπηρέτηση. Ένα δούναι και λαβείν, που έγινε καθεστώς καθώς κανένας δεν φρόντισε να πατάξει ριζικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο.
Ο όρκος του Ιπποκράτη για πολλούς δεν σημαίνει τίποτα. Έτσι και σήμερα, δεν διστάζουν όχι απλά να παίρνουν χρήματα από τους ασθενείς, αλλά να τα απαιτούν με πιεστικό τρόπο προκειμένου να τους περιθάλψουν.
Το φαινόμενο δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς, που αποκαλύπτει το Epiruspost.gr. Πρόκειται για γυναίκα που είχε εισαχθεί στη Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και επρόκειτο την Πέμπτη το πρωί να χειρουργηθεί. Ο γιατρός που θα έκανε την επέμβαση, ζητούσε πιεστικά ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα προκειμένου να κάνει το χειρουργείο.
Η γυναίκα, αδυνατούσε να δώσει τα χρήματα. Αγανακτισμένη, οργισμένη και αηδιασμένη, προτίμησε να φύγει από την Κλινική αντί να μπει στο Χειρουργείο.
Αυτή είναι η κατάσταση λοιπόν που επικρατεί. Κι είναι να απορεί κανείς πως μπορούν να συμβαίνουν όλα αυτά κάτω από τη μύτη της Διοίκησης. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, δεν έχει ακούσει τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στις Κλινικές του Ιδρύματος που διοικεί. Προφανώς η περίπτωση που έφτασε σε μας και δημοσιοποιείται δεν είναι η πρώτη που συμβαίνει. Και σίγουρα δεν είναι η τελευταία.
Ασυνείδητοι θα υπάρχουν πάντα. Κι αυτό γιατί θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου