Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ - ΠΡΩΗΝ "ΤΣΑΡΟΥ"

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Nέα αντιπαράθεση μεταξύ Πρώτου Θέματος και Γ. Παπακωνσταντίνου ξέσπασε σήμερα μετά το δημοσίευμα ότι «ο πρώην υπουργός χάρισε» σε εφοπλιστή δασική έκταση στις Σπέτσες. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σήμερα το μεσημέρι, ο...

Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στο δημοσίευμα. Λίγο αργότερα απάντησε το Πρώτο Θέμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γ. Παπακωνσταντίνου : ""Το δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές και παραπλανητικό ως προς ρύθμιση που έγινε για τις χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις με το άρθρο 55 του Ν 4030/11", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
"Η έκταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα έχει χαρακτηριστεί από το δασαρχείο ως χορτολιβαδική και κατά τεκμήριο δημόσια. Η έκταση αυτή σε καμία περίπτωση σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας δεν εμπίπτει στη ρύθμιση που έγινε με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/2011", προσθέτει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος "με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/11 αίρεται η αμφισβήτηση που είχε δημιουργηθεί με το άρθρο 10 Νόμου 3208/2003, στις περιπτώσεις που έχουν αναγνωριστεί δάση ως ιδιωτικά σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (αμετάκλητη δικαστική απόφαση, παραχώρηση κατά κυριότητα από το Δημόσιο σε τρίτους κλ.π.) ως προς το τι ισχύει για τις εντός αυτών χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις. Παράλληλα με την άρση αυτής της αμφισβήτησης, με το άρθρο 55 του Νόμου 4030/11 τέθηκε το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου και για τις βραχώδεις εκτάσεις.
Κατά συνέπεια με την διάταξη αυτή όχι μόνο δεν απεμπολείται το τεκμήριο του Δημοσίου από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά για πρώτη φορά επεκτείνεται το τεκμήριο αυτό και για τις βραχώδεις εκτάσεις διασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο τη δημόσια περιουσία. Τα κριτήρια αναγνώρισης ως ιδιωτικών των δασών, δασικών, χορτολιβαδικών και βραχωδών εκτάσεων είναι πλέον τα ίδια.
Η έκταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας είναι δημόσια χορτολιβαδική και δεν έχει αναγνωριστεί ως ιδιωτική με ένα εκ των νομίμων τρόπων. Μάλιστα έχει υποβληθεί και πρωτόκολλο μηνύσεως από το δασαρχείο Πόρου κατά φερόμενων ιδιοκτητών για παράνομη σύνταξη συμβολαίων επί δημόσιας χορτολιβαδικής έκτασης".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Λίγο αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε και το Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με αυτή : "Για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιχειρεί με δικολαβίστικου τύπου απαντήσεις να αμβλύνει τις εντυπώσεις από μια εις βάρος του αποκάλυψη (έπειτα απ' αυτήν της Express Service) που τον αφήνει εκτεθειμένο και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την απόφαση αποποίησης δημόσιας δασικής έκτασης, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος σε επιχειρηματικά συμφέροντα για ιδιοποίηση κρατικών γαιών. Δίχως να πει λέξη για την εμπλοκή της τέως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικής φίλης του κυρίας Γλυκερίας Σιούτη στην επίμαχη υπόθεση αποποίησης του Δημοσίου χορτολιβαδικής έκτασης στις Σπέτσες, αλλά και την σαφή τροπολογία όπου με την υπογραφή του το Κράτος αποποιείται τα δικαιώματα του στη σχετική περιοχή (σχετικό έγγραφο μπορείτε να δείτε στο δημοσίευμα της εφημερίδας) ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλά για "εφεύρημα της εφημερίδας, που αφορά στην υποτιθέμενη παραχώρηση δασικής έκτασης σε εφοπλιστή".
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου