Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τα απελπισμένα παπαγαλάκια του ΓΑΠ και οι διαρροές της πλάκας

Πρέπει να είναι τελικά πολύ απελπισμένος ο Γιώργος Παπανδρέου για να αναζητά δεκανίκια στη Ντόρα και στον Κουβέλη. Και δεν εξηγείται διαφορετικά η προσπάθεια από τα γνωστά παπαγαλάκια του Μεγάρου Μαξίμου, να διαρρεύσουν αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ότι δήθεν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τον ρώτησε αν θα κάνει εκλογές. Λες και νοιάζει τη Νέα Δημοκρατία πότε θα αποδράσει τελικά ο κ. Παπανδρέου…

Τα ίδια παπαγαλάκια, έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι το ΕΛΚ, όπου μετέχει η Ν.Δ. δεν υιοθέτησε σε ψήφισμά του τις θέσεις για τις οποίες πολεμάει ο Αντώνης Σαμαράς . Σε αντίθεση, δήθεν, με τους ευρωσοσιαλιστές που έβγαλαν ψήφισμα υπέρ της επιμήκυνσης… Έτσι διέρρευσαν οι πράσινοι παπαγάλοι.

Ποιοι όμως ευρωσοσιαλιστές; Ούτε ένας αρχηγός κράτους δεν ήρθε στην φιέστα του Γιωργάκη στην Αθήνα. Τον περιφρόνησε και ο Θαπατέρο και ο Σόκρατες και όλοι οι υπόλοιποι.

Και όσοι πιστεύουν ότι παρέχουν υπηρεσίες στον πρωθυπουργό, διαρρέοντας μπούρδες, καλό θα ήταν να διαβάσουν το ψήφισμα του ΕΛΚ, και ειδικότερα την πρώτη παράγραφο, που βάζει την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με την Ιρλανδία!! (Δηλαδή και επιμήκυνση και μειωμένο επιτόκιο)!!!

Στην παράγραφο 1 των συμπερασμάτων του ΕΛΚ, αναφέρεται με σαφήνεια ότι: «Ενθαρρύνουμε περιοδική επαναξιολόγηση της βοήθειας που προσφέρεται από την Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς, που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές τροποποιήσεις στα προγράμματα (πακέτα) που ήδη εφαρμόζονται».

Αναφορά που είναι ξεκάθαρη ως προς το ενδεχόμενο ευνοϊκών –για τη χώρα μας- τροποποιήσεων.

Αλλά και στη συνέχεια, στην ίδια παράγραφο των συμπερασμάτων αναφέρεται ότι:

«Ενδεχόμενα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση της επιτυχούς εφαρμογής των προγραμμάτων για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, θα πρέπει επίσης να μπουν σε αυτή την κατηγορία».

Η αναφορά αυτή είναι εξίσου σημαντική, γιατί κατατάσσει Ελλάδα και Ιρλανδία στην ίδια κατηγορία, παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία έχει ήδη εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους.

Το κείμενο των συμπερασμάτων του ΕΛΚ, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου των 110 δις, που είναι ένας από τους ελληνικούς στόχους.

Τα παραπάνω, λοιπόν, αποκαθιστούν την αλήθεια και συνιστούν μια αποστομωτική απάντηση στους (πάντοτε) ανώνυμους κυβερνητικούς κύκλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου