Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σε ρυθμούς εκλογών με ορολογία “ανάπτυξης” η κυβέρνηση

Έντονη δραστηριότητα παρουσιάζουν τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης με συνεχείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ομιλίες.

Ειδικότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει ηδη προγραμματίσει 4 ομιλίες σε 10 μέρες σε Ζωγράφου, Περιστέρι, Γλυφάδα και Αιγάλεω, στο διάστημα 13 με 23 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις αφορούν “την κρίση ως ευκαιρία” καθώς και “τα επενδυτικά σχέδια της χώρας για την ανάπτυξη“.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως θεματολογικά η “ανάπτυξη” αποτελεί κεντρικό σημείο των δράσεων.

Για τους γνωρίζοντες θα αποτελέσει την “ατμομηχανή” στο πολιτικό λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ για αυτό το διάστημα. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως πλέον το παιχνίδι “άσκησης πολιτικής” μέσα από το Μνημονίο έχει χαθεί και η “μπάλα” θα μεταφερθεί στο γήπεδο των εντυπώσεων.

Λέξεις όπως “σχέδιο ανάπτυξης” “αναπτυξιακό μοντέλο” , “5 άξονες για την ανάπτυξη” θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Και προφανώς την σημαία θα την σηκώσει ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ως ο αρμόδιος υπουργός.

Από την άλλη δικαιώνεται η πολιτική του Α. Σαμαρά που έχει θέσει εξαρχής την “ανάπτυξη” ως το μυστικό για την οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση η έντονη αυτή δραστηριότητα που μοιάζει να κινείται σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου, προκαλεί ενδιαφέρον.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ανάγκη συσπείρωσης της κομματικής βάσης του Κινήματος και αυτό το σκοπό εξυπηρετούν αυτές οι εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εδράζεται και η σημερινή δημόσια στήριξή του προς το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει την δύναμη των Παπανδρέου στα μέλη του ΠΑΣΟΚ και πολύ θα ήθελε να εμφανιστεί ως ο “φυσικός διάδοχος” του λαϊκού, παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ.

Παρότι πρώην εκσυγχρονιστής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου