Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σχέδια: Ανοιγμα σε υπηρεσίες webTV σχεδιάζει η ΕΡΤ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης (αριστερά) και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Δημήτρης Παπαδημητρίου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ.

Το άνοιγμα των στούντιο του ραδιοφώνου της ΕΡΤ στους πολίτες, αλλά και την ανανέωση του διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤ, μέσα από τον οποίο θα παρέχονται και υπηρεσίες webTV, ανακοίνωσε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Ταγματάρχης μιλώντας ειδικότερα για τη νέα ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ανέφερε ότι θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες, οπότε θα βγει στον αέρα και ουσιαστικά βάζει το φορέα δυναμικά στη νέα εποχή του διαδικτύου.

Από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ θα παρέχονται πλέον γραμμικές και μη γραμμικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες, αφού εκτός από το πρόγραμμα όλων των καναλιών και των ραδιοσταθμών του φορέα, που θα μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο, θα μπορεί ο τηλεθεατής - ακροατής να παρακολουθήσει τις εκπομπές και κατ' απαίτηση (on demand).

Όπως ανέφερε ο κ. Ταγματάρχης το νέο site της ΕΡΤ δεν κόστισε τίποτα, αφού έγινε από τους εσωτερικούς συνεργάτες.

Μιλώντας για τα οικονομικά, δήλωσε ότι το νέο οργανόγραμμα του φορέα, έχει προχωρήσει και θα τεθεί σε διαβούλευση άμεσα, ενώ αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για το business plan.

Επίσης ο κ. Ταγματάρχης, αναφερόμενος στην απευθείας χρηματοδότηση της ΕΡΤ από το κράτος, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, τόνισε ότι το δ.σ. έχει αποφασίσει να μην τη λάβει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, εξάλλου ανακοίνωσε την απόφαση της διοίκησης να ανοίξει τα στούντιο του φορέα στους πολίτες, εφαρμόζοντας μια πρωτοποριακή δράση με το όνομα «Κάνε την εκπομπή σου»।

NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου