Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

«Η συμφωνία για τα ταξί έπρεπε να τηρηθεί και από τον Ραγκούση»

«Ο Γιάννης Ραγκούσης έπρεπε να σεβαστεί τη συμφωνία του Δημήτρη Ρέππα με τους αυτοκινητιστές ταξί και να μην προκληθεί αυτή η αναστάτωση», είναι η άποψη που διατυπώνει με συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη διγλωσσία που εκδηλώνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τόσο σοβαρά ζητήματα।

-Ποια είναι η θέση σας για το πρόβλημα που προέκυψε με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί;

Δεν στέκομαι στο αν πρέπει να απελευθερωθεί ή όχι το επάγγελμα των αυτοκινητιστών ταξί. Αυτό έχει τελειώσει και θα προχωρήσει. Ωστόσο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει συμφωνία για το θέμα αυτό με τους επαγγελματίες του κλάδου των αυτοκινητιστών με άλλη πολιτική ηγεσία, δηλαδή τον κ. Ρέππα, δεν μπορεί να μην υπάρχει συνέχεια της πολιτικής του υπουργείου από την ίδια κυβέρνηση. Βεβαίως, η αλλαγή του εκάστοτε υπουργού έχει να κάνει με τη δική του σφραγίδα στις αποφάσεις του υπουργείου, αλλά συμφωνημένα θέματα σε επίπεδο κυβερνητικό και με την έγκριση της τρόικας έπρεπε να γίνουν σεβαστά από το νέο υπουργό.

-Και δεν έπρεπε να προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση και η ταλαιπωρία με τις κινητοποιήσεις...

Βεβαίως και δεν έπρεπε. Και αυτό είναι πρωτοφανές, δηλαδή μέσα σε μία μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του να βγει και να κάνει ανοιχτή δήλωση με απόλυτο τρόπο για απελευθέρωση του επαγγέλματος, χωρίς καν να συζητήσει για τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί με τον Ρέππα.

-Σήμερα το θέμα θα συζητηθεί στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Τι περιμένετε;

Περιμένουμε τον κ. Ραγκούση να μας ενημερώσει πώς προχώρησε σε αυτές τις αποφάσεις και πού στοχεύει και βεβαίως εμείς, ως βουλευτές, έχουμε θεσμικό δικαίωμα μέσα από αυτή τη διαδικασία να θέσουμε τις δικές μας θέσεις και απόψεις. Περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το δικό του σκεπτικό, το οποίο μέχρι τώρα δεν το έχει εκθέσει. Ό,τι πληροφόρηση έχουμε είναι από τον Τύπο. Θα πρέπει να μας πει γιατί η δική του θέση είναι σωστή και δεν είναι σωστή του προκατόχου του υπουργού, που είναι στην ίδια κυβέρνηση.

Φαντάζομαι, αυτή η διαφορετική αντίληψη μεταξύ υπουργών για το ίδιο θέμα προκαλεί σύγχυση και σε εσάς, τους βουλευτές...

Αυτό είναι το πρόβλημα που μας έχει αναστατώσει όλους. Δεν μπορεί εμείς, σαν βουλευτές, να έχουμε την αίσθηση ότι το θέμα έχει λυθεί και ξαφνικά να βλέπουμε ότι δεν έχει λυθεί και να έρχεται μια καινούρια θέση υπουργού για το ίδιο ζήτημα. Δεν μπορεί να υπάρχει διγλωσσία στην κυβερνητική πολιτική, ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα.

-Πώς κρίνετε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής;

Με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνεται η δυνατότητα να πάρουμε μια ανάσα. Να βρεθούμε μπροστά σε μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που εξασφαλίσαμε και αναφέρομαι στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, τα μειωμένα επιτόκια και φυσικά όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα. Πρέπει τούτη την ώρα να μη χάσουμε καθόλου χρόνο, να είμαστε συγκεκριμένοι, στοχευμένοι και αποτελεσματικοί σε κάθε μας δράση.

Να μην ξεφύγουμε καθόλου από τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα και να αναπτύξουμε πολιτικές εντελώς διαφορετικές από το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας του κράτους που είχαμε μέχρι σήμερα, με στόχο να ξαναλειτουργήσει η αγορά. Επίσης πρέπει να επισημάνω ότι το νέο οικονομικό επιτελείο, με την ανάληψη των καθηκόντων του, έχει επηρεάσει θετικά την ψυχολογία της κοινής γνώμης, καθησυχάζοντας κυρίως τον κόσμο που ανησυχούσε για τις αποταμιεύσεις του και τις καταθέσεις του.

Είμαι αισιόδοξος, αρκεί να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις. Δηλαδή, να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί και φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και ο δημόσιος τομέας.

Πηγή www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου