Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τραγικοί οι αριθμοί για τους νεοάστεγους

Τις τραγικές διαστάσεις του φαινομένου των νεοαστέγων περιέγραψαν φορείς του Δήμου Αθήνας  στην επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής  αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι στην Αθήνα μόνο τον περασμένο Οκτώβριο η ζήτηση στέγης αυξήθηκε κατά 26%...


Αναλυτικά,  ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι «ακόμα και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ένας εν ενεργεία και ένας υποψήφιος προσέτρεξαν στις υπηρεσίες του δήμου για να προμηθευτούν τρόφιμα καθώς δεν είχαν να φάνε» ενώ σημείωσε ότι το προφίλ των ανθρώπων που συγκεντρώνονται για τα συσσίτια έχει αλλάξει ριζικά και ότι «πολλές φορές συμπολίτες που καταφθάνουν για να φάνε τους περνάμε για δημοσιογράφους που έρχονται να καλύψουν το φαινόμενο». Επιπλέον, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι «τον περασμένο Οκτώβριο στην πρωτεύουσα υπληρξε αύξηση ζήτησης στέγασης κατά 26%» και τόνισε ότι το τελεταίο 6μηνο υπήρξαν 200 νέες αιτήσεις για παροχή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης τόνισε την ανάγκη «λειτουργίας υπνωτηρίων για τους αστέγους, κέντρων ημέρας όπου κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα παρέχουν στήριξη. Τέλος ο πρωτοσύγκελος  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμος Παπαγιάννης πρότεινε την θεσμοθέτηση επιδόματος κατοικίας προκειμένου να αποφευχθεί ο ιδρυματισμός.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου