Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κοινό μέτωπο ΝΔ - ΓΣΕΕ

Σύμπτωση απόψεων όσον αφορά στη μείωση του μισθολογικού κόστους, που ζητά η Τρόικα, προέκυψε στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά με τη διοίκηση της ΓΣΕE.
Συγκεκριμένα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ διαβεβαίωσε ότι δεν θα στηρίξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης ότι δεν συμφωνεί με τις μειώσεις ούτε με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού...

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε: «Ενημέρωσαμε τον κ. Σαμαρά για τις θέσεις της ΓΣΕΕ εν όψει της συζήτησης που απαιτεί η Τρόικα για τις μειώσεις των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα. Το μπαλάκι δεν μπορεί να έρθει στον κοινωνικό διάλογο. Συζητάμε μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά όχι μείωση του μισθολογικού κόστους. Ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά το κόμμα του να μην στηρίξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και εκείνος είπε ότι δεν λύνονται αυτά τα θέματα με νομοθετικές παρεμβάσεις και ότι προσδοκά από το διάλογο των κοινωνικών εταίρων».

Ο κ. Παναγόπουλος απευθύνθηκε προς τους εργαζόμενους της χώρας και διαβεβαίωσε ότι «δεν συζητάμε και δεν θα αποδεχθούμε μειώσεις μισθών, πάγωμα ωριμάνσεων ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού».

Απευθύνθηκε όμως και στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, αφού, όπως πρόσθεσε για την κατάσταση φταίνε οι κυβερνήσεις, αλλά «και οι επιχειρηματίες που, με τις μειώσεις του μισθολογικού κόστους, επιδιώκουν αύξηση του περιθώριου κέρδους, αφού, παρά τις περικοπές, οι τιμές των προιόντων δεν έχουν μειωθεί».

Ο κ. Παναγόπουλος επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας θέτουν θέμα 13ου και 14ου μισθού και πρόσθεσε ότι “ «γι' αυτό το εντάξαμε στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας -για το προστατεύσουμε».

Απευθύνθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «περιμένουμε από τον κ. Παπαδήμο να ορθώσει το ανάστημά του, αφού άλλωστε ξέρει ότι η μείωση των μισθών δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα».

Μίλησε όμως δηκτικά για «τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι πηγαίνουν στους Τροϊκανούς και καταδίδουν πολλά, όπως πχ για τη μετενέργεια των συμβάσεων, θέμα που το γνώριζαν πολλοί λίγοι». Σε ερώτηση για το αν είναι καλυμένοι από τις θέσεις της ΝΔ, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι πήραν διαβεβαίωση ότι «η ΝΔ δεν θα στηρίξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η ΝΔ δεν συμφωνεί ούτε με τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ούτε με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκης, ο οποίος δήλωσε ότι «έχουμε πει από την αρχή ότι ο κ. Παπαδήμος δεν μπορεί να εξυπηρεστήσει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά μόνο των τραπεζιτών». 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου