Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κλειδώνουν και….ξεκλειδώνουν οι Νεοδημοκρατικές υποψηφιότητες -Ιωάννινα

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, αποτελεί μόνιμο θέμα στην επικαιρότητα των τελευταίων μηνών. Με όλες τις παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν.
Ορισμένοι εκ των πιθανών υποψηφίων, δηλώνουν ήδη ότι πήραν το πράσινο φως από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Άλλοι τελούν εν αναμονή και άλλοι πιστεύουν ότι θα αποτελέσουν τη χρυσή επιλογή της τελευταίας στιγμής....

Στα Γιάννινα, η ονοματολογία και οι συζητήσεις που προκαλούνται γύρω από αυτή, δεν έχουν προηγούμενο. Εντυπωσιακή είναι η...εκκωφαντική σιωπή της τοπικής ΝΟΔΕ η οποία διαπιστώνοντας τις υποψηφιότητες που «κλειδώνουν» και «ξεκλειδώνουν» δεν λέει ούτε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι διαδικασίες ακόμη δεν έχουν ανοίξει. Εκτός αν όντως οι διαδικασίες έχουν ανοίξει στην Αθήνα και η ΝΟΔΕ είναι απούσα από αυτές.
Αυτό που δεν έκανε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων το έπραξε η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας. Εκεί η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς πέρα από κλειδωμένες υποψηφιότητες υπήρξαν και δημοσιεύματα που έφεραν συγκεκριμένο πιθανό υποψήφιο να έχει στα χέρια του επιστολή με την οποία του γίνονταν γνωστή η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.
Έτσι η τοπική ΝΟΔΕ, επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σημειώνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.
«Η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων Βουλευτών που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Κατά συνέπεια κανένας δεν μπορεί να θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια με οποιοδήποτε τρόπο. Αιτήσεις ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι Βουλευτές, κατατίθενται και θα εξεταστούν αρμοδίως», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου