Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Twitter εναντίον Χρυσοχοΐδη

Θύελλα σχολίων προκάλεσε στο Twitter η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύμφωνα με την οποία: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά». ..


Σε κλάσματα δευτερολέπτου άνοιξε συζήτηση με εκατοντάδες χρήστες να εξηγούν με το δικό τους τρόπο το λόγο για τον οποίο ο πρώην υπουργός ήταν… αδιάβαστος. Ανθολογούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις: «Δεν διάβασα το μνημόνιο γιατί…»: «περιμένω να βγει στο σινεμά», «το ξέχασα στο σπίτι κύριε», «ξαφνικά εμφανίστηκε ένα ρακούν και μου το έκλεψε», «είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω», «ήταν μάθημα επιλογής και δεν το είχα διαβάσει», «το Τζέλα Δέλτα δεν είχε φουγάρα», «ήθελα να συμπαρασταθώ στους μαθητές που δεν είχαν βιβλία να διαβάσουν», «είμαι κούκλος και έχω άπαιχτους κοιλιακούς», «δεν ήταν εικονογραφημένο», «είμαι ΕΓΩ και τα ξέρω ΟΛΑ χωρίς να διαβάζω (αφιερωμένο στους μεγάλους μας πολιτικούς άνδρες)», «ήταν κακογραμμένο και χωρίς ενδιαφέρουσα πλοκή», «είμαι ο Μπάτμαν, πολεμάω το έγκλημα», «δεν μου είπαν να το διαβάσω, να το ψηφίσω μου είπαν», «στην Ελλάδα αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των ευθυνών μας είναι μαγκιά», «αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε!», «ο Γιώργος μου είπε: μην ασχολείσαι, είναι όλα τακτοποιημένα», «εσείς διαβάσατε το πρόγραμμά μου όταν με ψηφίζατε;», «ήθελα να τελειώσω το "Μάικ το Φασολάκη"»

Αυτά και άλλα πολλά (που δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε για ευνόητους λόγους), επιτυχημένα ή μη, θα βρείτε στο: #De_diavasa_to_mnimonio_giati. Και όχι, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν ετούτες οι γραμμές ο υπουργός Ανάπτυξης, παρότι χρήστης του Twitter, δεν είχε «τουϊτάρει» κάποια - ευφάνταστη ή μη - απάντηση στους «επικριτές» του…
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου