Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Το 50% του Facebook μου ανήκει»

Μπελάδες για τον Zuckerberg;

Ο Ceglia δηλώνει πως έχει στην κατοχή του e-mail που μπορούν να αποδείξουν ότι ο Mark Zuckerberg δεν έχει πια το… πάνω χέρι!

Με έγγραφα τα οποία κατάθεσε σε δικαστήριο, ο συνιδρυτής του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, υποστηρίζει ότι έχει το 50% της εταιρείας βάσει ενός συμβολαίου που υπέγραψε το 2003 με τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

Η αναθεωρημένη καταγγελία, που κατατέθηκε την Δευτέρα σε δικαστήριο του Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει νέους ισχυρισμούς που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα όσα λέει ο Ceglia περί κατοχής του 50% της εταιρείας.

Ο Zuckerberg φέρεται να έστειλε δεκάδες μηνύματα με τον Paul Ceglia στα οποία συζητούσαν για τους όρους του συμβολαίου και την ανάπτυξη του Facebook.

«Είναι ακριβώς ότι θα περίμενε κανείς να συζητήσουν δύο άτομα που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα», είπε ο Robert Brownlie, ένας από τους δικηγόρους του Ceglia, αναφερόμενος στα επίμαχα e-mail.

Πάντως, ο Ceglia ισχυρίζεται ότι ο Zuckerberg τον εξαπάτησε, λέγοντας ψέματα για την πρόωρη επιτυχία του Facebook, όταν ήταν ακόμα φοιτητές στο Χάρβαρντ.

Το Facebook φυσικά αρνήθηκε τα λεγόμενα του Ceglia, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο συνιδρυτής του ιστότοπου περίμενε εφτά ολόκληρα χρόνια για να δημοσιοποιήσει τα παραπάνω.
Σημειώνεται ότι η αξία του Facebook έχει εκτοξευτεί στα 55 εκατ। δολάρια.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου