Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πλήρης στήριξη της Ν.Δ. στον Πανοζάχο

Παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος
Πλήρης στήριξη της Ν.Δ. στον Πανοζάχο


Την πλήρη στήριξη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας έχει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος κ. Δ. Πανοζάχος που παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος. Η αξιωματική αντιπολίτευση τον στηρίζει πλήρως και θεωρεί υπερβολική την απόφαση να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κορυφαία στελέχη της λέγανε, ότι εσχάτως η δικαιοσύνη δείχνει υπερβολική ευαισθησία για μέλη της Ν.Δ. που είχαν θέσεις ευθύνης.

Κομματικοί παράγοντες υποστήριζαν ότι ο κ. Πανοζάχος θα καθίσει άδικα στο εδώλιο, για μια υπόθεση μεταδημοτεύσεων στο Δήμο Ιωαννίνων, όπου κατηγορείται ο πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος κ. Ν. Γκόντας, ο πρώην αντιδήμαρχος και άλλοι 17 πολίτες.

Μάλιστα ορισμένοι έλεγαν ότι είναι περίεργη η άσκηση δίωξης ταυτόχρονα με την απόφαση για την καταδίκη στο Εφετείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη. «Πως, ξαφνικά βρίσκονται στο στόχαστρο γαλάζια στελέχη;» διερωτήθηκαν.

Η υπόθεση που φθάνει στο ακροατήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στις 17 Μαϊου) μετά από τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν υποβάλλει ο τότε επικεφαλής της μειοψηφίας («Συνεργασία για την Αλλαγή») και σημερινός δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Η απάντηση Πανοζάχου

Για άδικη κατηγορία κάνει λόγο ο κ. Πανοζάχος, ο οποίος μιλώντας στο Βήμα, υποστηρίζει ότι ως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου είχε επιβάλλει ποινή στον κ. Γκόντα.

«Εγώ, έκανα ό,τι όριζε η νομοθεσία. Τον έθεσα σε αργία, όπως αποφάσισε το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν και δικαστικοί. Εγκαλούμαι, γιατί καθυστέρησα ένα μήνα να του επιβάλλω την ποινή» ανέφερε ο κ. Πανοζάχος.

Στη συνέχεια, αφού υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν έχει νομικό τμήμα και ως εκ τούτου υπήρξε μια λογική καθυστέρηση, υπογράμμισε: «Δεν υπήρξε παράβαση καθήκοντος. Είναι άδικη η κατηγορία» λέει ο κ। Πανοζάχος που δέχθηκε τηλεφωνήματα συμπαράστασης από πολλά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου