Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιταλοί μαφιόζοι βύθισαν ραδιενεργά απόβλητα στο Ιόνιο!

Αποκαλύπτουμε το έγγραφο, που μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητο από τους φορείς σε Ελλάδα και Ιταλία, της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» από την πολύπαθη Ζαχάρω Ηλείας με το οποίο ζητούνται εξηγήσεις και λύσεις για την ύπαρξη ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων στις Ελληνικές ακτές!
Τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν διασπείρει στις θάλασσες Ιταλοί μαφιόζοι, που αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά «αναλάμβαναν» να τα εξαφανίσουν ναυλώνοντας σαπιοκάραβα που υπερφόρτωναν και στη συνέχεια βύθιζαν στη θάλασσα.
Το θέμα που αναδείχτηκε και απασχολεί τη κοινή γνώμη στη γειτονική Ιταλία αποκαλύφθηκε από μετανοημένους μαφιόζους που για να πετύχουν μείωση των ποινών τους έδωσαν ακριβή στοιχεία και συντεταγμένες όπου βρίσκονται τα επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον ραδιενεργά απόβλητα.
Στην Ελλάδα χάρις την έγκαιρη αντίδραση της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση καθώς αυτή η τόσο σοβαρή αποκάλυψη παραμένει άγνωστη και ανεπίλυτη.
Σας παρουσιάζουμε σήμερα το έγγραφο με παραλήπτη την Ιταλική πρεσβεία και ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2009 (!)

****

Προς Ζαχάρω 14 Νοεμβρίου 2009 την Πρεσβεία της Ιταλικής Δημοκρατίας
Υπόψη
α) Ευρωπαϊκή Ένωση Επίτροπο περιβάλλοντος Κο Σταύρο Δήμα
β) Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΚα Τίνα Μπιρμπίλη
γ) Νομαρχία Ηλείας Κον Χαρ. Καφύρα
δ) Δημαρχία ΖαχάρωςΚο Π. Χρονόπουλο

ε) ΜΜΕ
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ (ιταλικά και ελληνικά) το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στην Τυρρηνική Θάλασσα εντοπίστηκε το 110 μέτρων κουφάρι του «Cunsky”, το οποίο βυθίστηκε από τους μαφιόζους το 1992.
Το «Cunsky” μετέφερε τουλάχιστον 120 βαρέλια με τοξικά απόβλητα, βάρους περίπου 20 τόνων, στο τελευταίο του ταξίδι, τα οποία πλέον βρίσκονται σε βάθος 500 μέτρων στο βυθό της Τυρρηνικής, 20 μίλια μακριά από την πόλη Τσέτραρο.
Η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα «Lega Ambiente” υποστηρίζει πως 40 με 100 πλοία που μετέφεραν τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα, έχουν εξαφανιστεί στην Μεσόγειο Θάλασσα από τη δεκαετία του 1980 και μετά.
Ανάμεσα στα εξαφανισμένα πλοία βρίσκονται και πλοία με ελληνικά ονόματα όπως το «Νίκος 1” και το «Βόρειες Σποράδες»
Οι τοπικές εφημερίδες έχουν γράψει πως στο Ιόνιο Πέλαγος, από τους Παξούς μέχρι και τις ακτές της Μεσσηνίας υπάρχουν τουλάχιστον εφτά ναυάγια πλοίων με τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα.
Όπως μάλιστα λέει ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Γεράνιος, «το ότι αυτά τα πλοία μετέφεραν πυρηνικά απόβλητα είναι βέβαιο». Η «διαχείριση» των πυρηνικών αποβλήτων αποτελεί άκρως επικερδή ασχολία για τη Μαφία. Αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι η νόμιμη διαχείριση ενός κιλού αποβλήτων κοστίζει όσο και η αγορά ενός κιλού ουρανίου για τη λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα.
Το πρώην στέλεχος της Μαφίας της Καλαβρίας – της γνωστής Ντρανγκέντα – ο Φραντζέσκο Φόντι είπε στην κατάθεσή του πως το μεγαλύτερο « πάρε – δώσε » γινόταν με τις φαρμακευτικές εταιρίες κυρίως του Βορρά.
Οι εταιρίες πλήρωναν τη Μαφία 1,5 έως και 15 εκατ. Ευρώ ανά πλοίο για να το βυθίσει εσκεμμένα.
Εάν αναλογιστεί κανείς πως μόνο στο «Cunsky» βρέθηκαν20 τόνοι με τοξικά απόβλητα, μπορεί εύκολα να φανταστεί πόσο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων, της Ελλάδας και της Ιταλίας που βρέχονται από αυτές τις θάλασσες.
Για εμάς, που ζούμε στο Δήμο της Ζαχάρως, η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική αφού η ζωή μας έχει δοκιμαστεί σκληρά από τους φονικούς εμπρησμούς του 2007.
Η Οικολογική Κίνηση « Ο Λαπίθας » από την ημέρα της ίδρυσής του τόνισε πως η «επιχειρηματική δραστηριότητα» του κεφαλαίου και η ύπαρξη ενός υγιούς περιβάλλοντος είναι δύο ασυμβίβαστα πράγματα.
Οι «κύριοι» αυτοί είναι αδίστακτοι και δεν υπολογίζουν τίποτε – ούτε φυσικά την υγεία μας – προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη. Έτσι βρίσκουν πάντα κάποιους που κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά – με το αζημίωτο βέβαια – για λογαριασμό τους.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ζητούμε να μάθουμε:
α) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Ιταλική Κυβέρνηση για να σταματήσει την «δραστηριότητα» των μαφιόζων στις θάλασσές μας και
β) Πότε θα αρχίσει η ανέλκυση των τοξικών και ραδιενεργών αποβλήτων.

Με οικολογικούς χαιρετισμούς , Οικολογική Κίνηση « Ο Λαπίθας »

Ο πρόεδρος η Γ. Γραμματέας
Πάνος Κανακάρης Ειρήνη Τσεκουρα


http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου