Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το τρίτο πρόσωπο που μετέφερε υποδείξεις υπουργού - Με ασάφειες τα υπομνήματα των δύο εισαγγελέων

Άνθρακας ο θησαυρός με τα ονόματα που υποτίθεται ότι θα έδιναν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, κκ Πεπόνης και Μουζακίτης καθώς από τα δύο 20σέλιδα υπομνήματά τους που κατέθεσαν σήμερα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Μακρή προέκυψε μόνο ένα πρόσωπο...

Σύμφωνα με τα υπομνήματα οι δύο εισαγγελείς κατονόμασαν ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο απλά μετέφερε τη δυσαρέσκεια ενός υπουργού για μία συγκεκριμένη υπόθεση που χειρίζονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματά τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δεν προβαίνουν σε αξιολογήσεις, αλλά απλώς καταθέτουν γεγονότα και πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν τους ενόχλησε ποτέ υπουργός ή υφυπουργός, αλλά τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού, μέσω τρίτου, προκειμένου να επισπευθούν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο εισαγγελείς στα υπομνήματά τους επικαλούνται φράση τρίτου προσώπου "άντε τελειώνετε" με την οποία τους μετέφεραν την υπόδειξη ενός υπουργού για να ολοκληρώσουν γρήγορα τη διερεύνηση συγκεκριμένης υπόθεσης.

Οι δύο εισαγγελείς αναφέρουν στο υπόμνημά τους τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που ερευνούσαν, παραθέτοντας κυρίως τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και τις συνθήκες διερεύνησής τους.

Δικαστικοί κύκλοι λένε ότι τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά, ενώ επιδέχονται διευκρινίσεων εάν οι "ενοχλήσεις" των τρίτων προσώπων αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι κκ. Πεπόνης και Μουζακίτης καλούνται εκ νέου από τον κ. Μακρή προκειμένου να δώσουν πρόσθετες εξηγήσεις για την υπόθεση, ώστε να ακολουθήσει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την πολύκροτηση υπόθεση.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου