Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πάγκαλος: Όχι σε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Την άμεση σύγκληση της ΚΟ για την εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού, πρότεινε ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Αν και τάχθηκε υπέρ της καθαρής λύσης και εναντίον της δυαρχίας, "καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα", σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκλεγεί από τη βάση και μετά τις εκλογές...


Άφησε αιχμές κατά στελεχών που κρατούν αποστάσεις από τη διετή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, λέγοντας πως όλα τα στελέχη είναι συνυπεύθυνα. «Δεν έπρεπε να λιθοβοληθεί και να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τα προβλήματα που έχουμε με την κοινωνία. Επίσης τόνισε πως ο ίδιος θα προτιμούσε να εξαντλήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου την τετραετία, ενώ αναγνώρισε πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Σχετικά με τη μείωση μισθών που ζητά η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα, είπε πως δεν μπορεί να επιβληθεί με νομοθετική πράξη, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος και σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί με επαφές και αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισήμανε ότι αν η τρόικα επιμείνει για νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση θα πρέπει να αντισταθεί, ωστόσο αναγνώρισε πως υπάρχει ζήτημα ανταγωνιστικότητας της χώρας για να υπογραμμίσει πως, όπου έχει μειωθεί το κόστος υπάρχει τεράστια αύξηση των εξαγωγών.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου