Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παρουσιάστηκε το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο

Τραμ για τη Θεσσαλονίκη, θαλάσσια συγκοινωνία, Δίκτυα ποδηλατοδρόμων, κοινόχρηστους χώρους στάθμευσης και μια σειρά αναπλάσεις, περιλαμβάνει το νέο Ρυμιστικό Σχέδιο.
Την ανακοίνωσή του έκανε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία...
χαρακτήρισε δομικές αυτές τις παρεμβάσεις.
Όσον αφορά τις αστικές αναπλάσεις, στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, η απόδοση μεγάλου τμήματος του ιστορικού κέντρου στους πεζούς μέσω της δημιουργίας πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, η ανάπλαση πλατειών και ο ανασχεδιασμός ελεύθερων χώρων πρασίνου, όπως και η αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας χώρων πρασίνου και την αναβάθμιση εγκαταλελειμμένων και υποβαθμισμένων περιοχών. Τόνισε πως ο δήμος χρειάζεται μεγαλύτερη «ευλυγισία» ώστε να μπορεί να παίρνει αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης είναι το θαλάσσιο μέτωπο

salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου